SEC breaches all deadlines, remains unstaffed

Државната изборна комисија (ДИК) сè уште не е целосно екипирана, иако поминаа повеќе од три месеци откако тоа требаше да биде сторено. Договорот од Пржино, исто така, предвидува и засилени овластувања на највисокиот орган во државата…